zaterdag 18 februari 2012

~ Vooronderzoek ~

Bestaande aankleedhulp;

AankleedstokAankleedstok volgens ReumaCentrum Twente
Een aankleedstok is een stok waaraan haken zitten van verschillende vormen en grootten. Soms is de aankleedstok aan het uiteinde voorzien van een rubber dopje. Er zijn opvouwbare aankleedstokken verkrijgbaar die gemakkelijker meeneembaar zijn.
Een aankleedstok zorgt voor vergroting van de reikwijdte en extra grijpvermogen, die nodig zijn bij het hanteren van moeilijk bereikbare kleding. Met een aankleedstok kunt u een jas of trui over de schouders halen, een ritsstluiting open of dicht trekken, de sokken optrekken en de schoenveters los maken. Een aankleedstok kan ook handig zijn om moeilijk bereikbare ramen te openen. Een aankleedstok is een geschikt hulpmiddel voor mensen die een beperkte schouder- of handfunctie hebben.


Jassluiting
David heeft ook problemen met het sluiten van de jas, dit ongemak zullen we tevens proberen te verhelpen in het ontwerp van de "jashulp".
Momenteel bestaan er - onder meer - onderstaande attributen die het sluiten van de jas vergemakkelijken

De ring zipper bevestigt men aan de bestaande ritssluiting, door de grote ring is deze makkelijker te hanteren

De button hook maakt het makkelijker om een jas dicht te knopen.
Conclusie
Het is opmerkelijk dat deze hulpmiddel gericht zijn op mensen die door ouderdom of problemen in hun fijne motoriek hun kleren niet meer kunnen aantrekken. Men richt zich niet specifiek op mensen met een zekere graad van beperking. De ringzipper is dan ook het enige wat potentieel biedt voor David en dit is dan een sub hulponderdeel van de grotere jashulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten