donderdag 5 april 2012

~ Bezoek 3 ~

Bij ons derde bezoek hebben we het idee verder uitgewerkt na de analyse uit het tweede bezoek. Deze opstelling geeft ons al meer een beeld van de richting dat we uit willen waardoor we beter kunnen inspelen op veranderingen.

Op bovenstaande foto zien we de opstelling. Dit frame dat Birger vast heeft is voorlopig nog niet volledig aan elkaar gemonteerd om zo nog wat vrijheid te kunnen hebben met de stoel en de geleidingsbuizen die bij de stoel staan. Op deze manier kunnen we snel nog veranderingen doorvoeren en de storingen bijregelen.
Aanvankelijk wilden wij ons eigen stoeltje mee nemen om sneller zaken aan te passen maar het bleek al snel dat dit geen goede oplossing was. David moet geholpen worden om van stoeltje te verwisselen of zou een steunmiddel nodig hebben om zich te verplaatsen van stoel. We creƫren infeite een gevaarlijke situatie waar wij ze ook wel kunnen vermijden. Daarboven laat het stoeltje van David hem toe gemakkelijker te roteren rond de Z-as waardoor hij de jas beter aankrijgt.
Deze opstelling verliep echter minder vlot dan verwacht. We hebben terplaatse het systeem aangepast en de katrollen verplaatst. Een extra balk bovenaan vast gesjord en een nieuwe test uitgevoerd.
De ruimte rond het systeem is groot genoeg en laat ons toe om breed te werken. Uit een voor aanzicht is ook duidelijk dat die breedte nodig is voor de katrollen. Het is namelijk gunstiger om de katrollen wijdt op te stellen omdat de jas dan vlotter naar boven schuift. 

Een moeilijk punt is zeker de geleiding van onderaf. David zit soms vast met zijn linker hand in de jas wanneer het systeem op gang komt. Eenmaal over het cruciale punt gaan de jas goed aan. Wel gaat het eerder steeg maar dit komt omdat we werken met een zeer stugge stoffen jas. Iets wat David in realiteit niet draagt maar het toont ons veel beter de mogelijke pijnpunten. 
Na dit bezoek hebben we gezien dat dit systeem wel kan werken. Het katrol systeem moet wel in vraag gesteld worden. Zeker naar veiligheid toe, Wat als David vast komt te zitten of het gewicht valt op de grond. Beschadiging en dergelijke.
Wij hebben nu ook alle afmetingen in kaart gebracht om bij het volgende bezoek naar het volgende level te gaan en een vast geheel te gebruiken om David zijn jas aan te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten