zaterdag 14 april 2012

~ Zwaartepunt adaptatie strategie ~


De jashulp dat voor David ontwikkeld wordt zal vooral inwerken op de performance en convenience adaptation. Dit omdat het een puur functionele tool is om in het dagelijkse leven te gebruiken en dit slechts één keer per dag voor een heel korte tijdspanne.

Performance adaptation
We focussen ons sterk op de mogelijkheden van David zijn bewegingen waarbij rekening wordt gehouden met zijn maximale amplitudo in de gewrichten wat zijn functionaliteit weerspiegelt. Dit is DE belangrijkste factor van het systeem. Als het buiten zijn mogelijkheden ligt of onaangenaam wordt dan zal de tool niet lang gebruikt worden. 

Daarnaast moet het een efficiënt en veilig systeem zijn dat herhaaldelijk op dezelfde manier kan gebruikt worden voor lange tijd.

Naar time management toe is dit voor David een grote stap vooruit aangezien hij vroeger beroep moest doen op mensen in zijn omgeving om zijn jas aan te kunnen doen. Wanneer hij zijn jas uit wilt doen dan gebruikt hij zelfs de vensterbank. Bijgevolg zal deze tool zeer belangrijk zijn in David zijn leven en meer vrijheid geven aan hem, de usefulness van het systeem is dus zeer groot.

Convenience Adaptation
We spelen sterk in op de fysieke aspecten van David doordat we het systeem voor hem op maat maken en rekening houden met zijn mogelijkheden. We zoeken steeds naar de meeste gunstige en minst belastende bewegingen voor David.

Het gedrag van David, zoals het aantrekken van de kraag en het dicht doen van de bovenste helft van de rits met zijn tanden, passen we voorlopig niet aan maar kunnen in de toekomst nog aangepast worden. Dit zou wel een meerwaarde zijn voor David aangezien deze methode niet bevorderlijk is voor de gezondheid van zijn tanden.

Als laatste is de compatibiliteit zeker ook niet onbelangrijk aangezien we het stoeltje van David willen mee integreren in het systeem. Dit geeft David ook een zeker vertrouwen omdat dit iets is wat hij al kent en zo is de stap in het gebruik van het nieuwe hulp middel iets kleiner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten