vrijdag 20 april 2012

~ Optimalisatie van het prototype ~

Conclusie feedback maandag 16 april

Hou het zo simpel mogelijk en probeer het 'galgje' uitzicht iet of wat te verminderen. Zelfde prototype mag behouden worden omwille van  kostenoverwegingen, maar voer enkele aanpassingen door zodat het beter oogt. Bv een kleur geven. Mening is verdeeld over het eventueel toevoegen van een motortje op lage toeren met groot koppel. Maar als dit beter is voor de veiligheid dan is dit een verstandige keuze.

Aandachtspunten na bezoek 4

  • Optimaliseren van grijpknoppen voor David.
  • Jas van de grond houden zodat hij er niet kan over rijden met zijn stoeltje 
  • Ervoor zorgen dat zijn stoeltje beter past in het kader want nu was dit te smal waardoor David zich niet goed kon positioneren.
  • Knijphaakjes aanpassen zodat deze via trechtersysteem en buisje automatisch open kunnen springen.
  • Bediening voor David inwerken in de grijpknoppen.  
  • Het systeem vaster zetten of gewicht toevoegen zodat David het niet wegduwt wanneer hij er tegen rijdt met zijn stoeltje.
Door de zijdelingse steunbalken van de grond te liften kan David nu zich goed positioneren tussen de grijpknoppen. Daarnaast is ook een plank toegevoegd aan het systeem zodat de jas daar op kan blijven liggen en deze niet onder de stoel van david kan blijven steken.


Om de grijpklemmen te maken doen we bedroep op het principe van een wasknijper. Deze zullen bevestigd worden aan de jas door de thuiszorghulp die David krijgt. Voglende week zal ook getest worden of David dit eventueel zelf kan. Onderstaande klemmen zijn te vinden in de Brico en zijn vervolgens na enkele bewerkingen getransformeerd tot de ideale tool om de jas van David op te tillen en om 'automatisch' los gekoppeld te worden volgens het principe op de tekening.


Op bovenstaande foto is de originele klem te zien. Op onderstaande de bewerkte versie. Het aangelaste oogje dient als bevestigings punt voor het touw dat de jas omhoogt leidt.


Principe tekening hoe de haakjes vanzelf zullen openen doordat het touw door de buis wordt getrokken:
Volledig prototype overzicht:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten