vrijdag 13 april 2012

~ Bezoek 4 ~

Op onderstaand filmpje is het systeem volledig te zien, alsook de werking ervan.
Op het filmpje is te zien hoe de jas van David manueel wordt aangedaan. dit omdat er nog geen haakjes kunnen bevestigd worden aan zijn jas. De stoffen jas gaat veel moeizamer waardoor we een vertekend beeld krijgen van de werkelijkheid. Aan de andere kant geeft de stoffen jas wel een beter beeld over de mogelijke problemen.


Op bovenstaande en onderstaande foto is de geleiding te zien voor de jas van onderaf. Hier zien we dat er een trechtervorm wordt gebruikt om de handen van David in te plaatsen. Dit bestaat uit een flexibel materiaal omdat de jas opening onderaan meestal kleiner is en een vast object zou hier niet door passen. Het is echter zo dat dit er ook niet door past omdat het te stroef gaat. Ook het stokje in de vorm is niet optimaal voor David. Een bolvorm zou beter gaan.
Op onderstaande foto is ook duidelijk te zien dat David zijn pols hier belemmerd om de jas goed aan te krijgen aangezien hij hierdoor zijn hand niet optimaal in de trechtervorm kan plaatsen.
Op onderstaande foto is te zien dat ook de jas van vast komt te zitten ter hoogt van de trechtervorm. Ook op deze foto is goed te zien dat het stoeltje van David niet past binnen het kader dat eigenlijk David moet helpen om zich goed te positioneren.
Op bovenstaande foto zien we het principe van sluitklemmen dat gebruikt zouden worden om de jas van David omhoog te trekken. Deze zouden in een conische buis getrokken worden zodat ze los geklikt kunnen worden. Op onderstaand filmpje zie je dit principe in werking.Algemen conclusie na deze test is dat we opnieuw een stap vooruit zijn in de ontwikkeling van het totaal concept maar we moeten nog enkele zaken in vraag stellen:


  • Het contra gewicht zou misschien beter vervangen kunnen worden door een motortje van een auto krik dat veel koppel heeft en toe laat in twee richtingen eenvoudig te bedienen.
  • De buisjes voor het sluitsysteem zijn nog niet aangebracht en moeten nog getest worden.
  • De opening voor de wieltjes van de stoel om David te geleiden in de goede positie moet nog aangepast worden.Toen we de jas van David van dichtbij bekeken hebben is ons opgevallen dat er plaats is om de lussen te bevestigen aan de touwtjes van zijn hoofdkap. Deze aanknopingspunten zijn ongeveer dezelfde als deze van de stoffen jas en zijn dus representatief. Hierdoor moeten we slechts een zeer kleine ingreep doen aan de jas van David om de bevestiging mogelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten